Szolnoki Szabolcs

-

-

2023 február óta a Nemzetgazdasági Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára. 2017-2021 között Izraelben teljesített külszolgálatot tudományos és technológiai ügyekért felelős szakdiplomataként.


Dolgozott az EuroAtlantic cégcsoport innovációs és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesként, és állami vállalatoknál, köztük a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál, és az Express Innovation Agency-nél startup és kutatás-fejlesztési projektek hasznosítását támogató vezetőként. A Budapest Smart vállalkozásfejlesztési program koncepciójának társszerzője, első vezetője.


Több IT fókuszú projekt kezdeményezője, kiemelten követi a kiberbiztonság technológiai, piaci és geopolitikai trendjeit. Űripari projektekkel korábban diplomataként foglalkozott elsődlegesen magyar-izraeli relációban. Az űriparfejlesztési szakterület 2024 óta része a Nemzetgazdasági Minisztérium portfóliójának, amelyet helyettes államtitkárként felügyel.


A hazai tudományos közeg és a piaci szereplők bevonásával azon dolgozik, hogy támogassa a magyar űripar felzárkózását Európa élvonalába.