Pató Viktória Lilla

Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft

Kiemelt Szakértő

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi közigazgatási tanulmányok szakirányon végzett, majd a Közigazgatás-Tudományi Doktori Iskolában folytatott tudományos kutatást a modernkori tudománypolitika kihívásaként és lehetőségeként vizsgálva a digitalizációt.


Több európai uniós projektben vett részt tagként, koordinátorként és vezetőként is. Gyakorlati tapasztalatait magyarországi külképviseleten, az akadémiai-, az érdekképviseleti és a versenyszférában szerezte, valamint a közigazgatásban a területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter kabinetében. 2020-tól az NKE Európa Stratégia Kutatóintézetben (EUSTRAT) az Európai Unió innovációs, digitalizációs és tudományfejlesztési szakterületeket vizsgálja kutatóként.


Ettől az évtől kezdve a Digitális Jólét Program, 2023-tól pedig a Neumann Technológiai Platform szakértője. Kutatói tevékenysége mellett a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda kiemelt szakértőjeként a közvetlen uniós forrásokhoz tartozó ökoszisztéma fejlesztésével foglalkozik.